ZAŽÍT MĚSTO JINAK

07.09.2014 08:31

Zveme vás na další akci.

Více než 40 míst po celé Praze ožije v sobotu 20. září sousedskými slavnostmi „Zažít město jinak“. Nepřeberné množství aktivit, místní kavárny a restaurace, pouliční hudba a divadlo zaplní ulice a plácky 12 pražských čtvrtí. To vše pod taktovkou místních organizací a jednotlivců, kteří promění známá i neznámá místa v Praze v rušná a vibrující centra dění.

My s OBCHŮDKEM JEDNOHO SVĚTA se zapojíme na Náměstí Svatopluka Čecha, Praha 10. Přijďte a bavte se s námi. Těšíme se na vás.

"Zažít město jinak" je za dveřmi. A opět se rozroste.

Města plná lidí, kultury, sportu a místního jídla. Během 20. září se v ně promění Praha, Ostrava, Hradec Králové a Jablonec nad Nisou, a to díky devátému ročníku sousedské slavnosti Zažít město jinak. O setkávání s lidmi ve své čtvrti je čím dál větší zájem a myšlenka, která zprvu vznikla v Praze, se postupně šíří dál, z čehož máme velkou radost.

Pokud jste už měli možnost slavnosti vidět, víte, že díky nim se ulice změní na místo pro muzikanty, divadlo, hovory se sousedy nebo volně pobíhající a hrající si děti. I letos utichne na mnoha místech provoz, město se naladí na tempo chodců a cyklistů a ožije pod vlivem aktivit jeho obyvatel. Sousedské slavnosti Zažít město jinak vychází z myšlenky Dne bez aut a Evropského týdne mobility, v jehož rámci se otevírají ulice a bulváry pro odpočinek, kulturní zážitky, posezení, chůzi či jízdu na kole.

Slavnosti každým rokem nabírají na velikosti. Zatímco v prvních ročnících probíhaly vždy na jednom místě v produkci iniciativy Auto*Mat, před čtyřmi lety došlo k výraznému posunu, kdy je Auto*Mat rozšířil na celou Prahu a přizval k jejich pořádání aktivní jednotlivce a organizace z různých čtvrtí. Akce tím získala neopakovatelný sousedský ráz a do jejího pořádání se každým rokem zapojuje více lidí.

Kontakt

JEDEN SVĚT o.p.s. - ředitelka Magdalena Jelínková

obchudekjs@seznam.cz

Korunní 1440/60
Praha 2 - Vinohrady
120 00
Česká republika

Tel. +420 733 538 680

www.facebook.com/ObchudekJednohoSveta

IČO: 26214521
DIČ: CZ26214521
Bankovní spojení:
Fio banka 2701466320/2010

Vyhledávání



 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop