NETRADIČNÍ SVÍČKY Z AFRIKY

29.10.2016 09:06

Konec roku se nezadržitelně blíží.

Ke sváteční pohodě patří neodmyslitelně mihotavé světlo svíčky

NETRADIČNÍ SVÍČKY Z AFRIKY - svíčka a svícen v jednom

Darujte kousek Afriky svým blízkým, nebo sami sobě. Barevné svíčky s motivy africké přírody jsou tím pravým dárkem, který pomůže vždy navodit velmi příjemnou atmosféru. Ruční výroba svíček je v Africe jednou z mála možností dobrého výdělku. Afrika poskytuje mnoho barev a motivů. Svíčky navozují klidnou atmosféru při jakékoli příležitosti. Svíčky z Afriky představují nejen tuto pohodu, ale také dají lidem, kteří je vyrábí - dobře zaplacenou práci.

Koupí této svíčky uděláte radost nejen sobě nebo svým blízkým, ale dáte práci lidem z Afriky!

SVÍČKY PO VYHOŘENÍ LZE POUŽÍT JAKO SVÍCEN

Pokud při hoření svíčky budete vosk pravidelně odlévat, bude svíčka krásně hořet a prosvětlí motivy Afriky. Také po dohoření vznikne prostor pro vložení čajové svíčky. Tedy je možné používat delší dobu ještě následně jako svícen na čajovou svíčku.

Pro správné použití svíčky jako svícnu doporučujeme nožem upravit okolí a spodní část svíčky, tak aby vyhořelá svíčka vytvořila obal jen okolo čajové svíčky a nebyl zbytek vosku pod kovovým kalíškem. Při hoření čajové svíčky totiž vzniká teplo a čajová svíčka by se vám ve zbytku vosku (dna Africké svíčky) mohla zatavit.

KDE A JAK SE NAŠE SVÍČKY VYRÁBÍ?

Svíčky pochází z oblasti Svazijska v jihovýchodní Africe. Výroba svíček na tomto kontinentu sahá až ke kořenům dávné Alexandrie. Svíčky se dělají metodou „millefiore“, která v překladu znamená tisíce květů.  Rozvoji této techniky paradoxně pomohla zdokonalená výroba skla v Benátkách a to díky metodě, která se poprvé použila na skleněné výrobky.  Metoda je specifická použitím více vrstev, materiálu – u svíček tedy vosku (parafinu). V konečné fázi vrstvení vznikají unikátní vzory a barevné kombinace.

Svíčka z Afriky je složena ze dvou částí. Vnitřní tvoří kvalitní bílý parafin. Druhou vrstvu pak tvoří „obal“ který je při samotném zapálení odolný proti roztavení a je tvořen exotickými barevnými pláty vosku  profesionálně upravenými do motivů Afriky.

TYTO RUČNĚ VYRÁBĚNÉ SVÍČKY SPLŇUJÍ STANDARDY SWAZILAND FAIR TRADE.

Tento certifikát označuje výrobky, za které pracující lidé dostali dobře zaplaceno – Dalo by se jednoduše říct  „za odvedenou práci spravedlivá odměna“. Certifikát v sobě zahrnuje také podporu tradičních kultur a výroby produktů.

 

 

Kontakt

JEDEN SVĚT o.p.s. - ředitelka Magdalena Jelínková

obchudekjs@seznam.cz

Korunní 1440/60
Praha 2 - Vinohrady
120 00
Česká republika

Tel. +420 733 538 680

www.facebook.com/ObchudekJednohoSveta

IČO: 26214521
DIČ: CZ26214521
Bankovní spojení:
Fio banka 2701466320/2010

Vyhledávání



 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop