MASALA CHAI

05.01.2016 09:18

Posilte svoji imunitu
ČAJ NEČAJ - MASALA CHAI

Představuje směs koření a černého čaje. Z koření v něm najdete skořici, hřebíček, fenykl, pomerančovou kůru, zázvor a bílý pepř. Oblíbenými přísadami jsou také anýz, koriandr, kakao, kardamon či cikorka.
Jedná se o tradiční indický nápoj, který v Indii koupíte i na ulici, jako u nás třeba zmrzlinu. Má povzbudivý účinek na organismus, ale s mnohem větší schopností soustředění, než po kávě. Zároveň je, na rozdíl od kávy, šetrná k žaludku.

Pozitivní účinky čaje
Čaj může mít příznivé účinky nejen díky čaji, ale i směsi koření, která je vhodná pro prohřátí organismu. Tím může pomoci při nachlazení, kašli, bolestech krku a dalších projevech chřipky.
Celkově může působit na posílení imunity a jsou mu připisovány antibakteriální účinky. Kromě toho také podporuje trávení, vylučování a čistí krev.
Čaj má i velmi pozitivní účinky na únavu a slabost. Podporuje mozkovou činnost a pomáhá při bolestech hlavy. Svou sladkostí a vůní vás čaj příjemně uvolní. Zvolněte životní tempo a užijte si posezení u šálku výtečného čaje.

Kvůli koření, které čaj obsahuje, se nedoporučuje ho připravovat dětem. Není ani vhodný pro těhotné ženy. Koření může v některých případech vyvolat i předčasný porod. Vyhnout by se mu měli i lidé mající nemoci žlučníku, srdce či plic.

Tip na přípravu čaje
Chcete si pochutnat na Masala čaji? Nechte uvařit 700 ml vroucí vody. Do té pak nasypte 6 čajových lžiček směsi koření a sypaného černého čaje.
Do čaje přidejte 2 velké lžíce cukru, nebo medu. Takto připravený čaj dvě minuty povařte a poté přilijte 300 ml mléka. Připravený čaj ještě chvíli povařte a po vzkypění mléka hrnec odstavce, čaj sceďte a můžete začít popíjet. Čaj není dobrý vychlazený. Proto ho vypijte ještě za tepla.

 

Kontakt

JEDEN SVĚT o.p.s. - ředitelka Magdalena Jelínková

obchudekjs@seznam.cz

Korunní 1440/60
Praha 2 - Vinohrady
120 00
Česká republika

Tel. +420 733 538 680

www.facebook.com/ObchudekJednohoSveta

IČO: 26214521
DIČ: CZ26214521
Bankovní spojení:
Fio banka 2701466320/2010

Vyhledávání



 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop