CO JE YERBA MATÉ

18.08.2014 07:14

YERBA MATÉ - CHUTNÝ A OSVĚŽUJÍCÍ NÁPOJ PRO CHVÍLE RELAXACE A POHODY

yerba maté, fair trade

Yerba maté jsou lístky cesmíny paraguayské, stálezeleného stromu. Vyskytuje se na území Argentiny, Brazílie, Paraguaye, Peru a Chile.
Tradičně se připravuje ve vydlabané tykvi nazývané kalabasa, pije se tyčinkou bombillou, ale můžete ho pít i z hrnku.
Podrobný návod na přípravu je popsán v Informacích o produktech.

yerba maté, fair trade

Maté obsahuje vysoký obsah mateinu , který spolu s dalšími látkami povzbudí více než klasický čaj nebo káva, ale přesto maté není návykové. V kombinaci s aminokyselinami, vitamíny a minerálními látkami z něj dělá velmi zdravý a povzbuzující nápoj. Matein je látka podobná kofeinu, ale na rozdíl od něj není návyková. Díky jeho spolupůsobení s ostatními obsaženými látkami se povzbuzující účinky maté utlumují. Také ten, kdo trpí poruchami spánku, může při dlouhodobém užívání maté (v průběhu dne, nikoliv večer) nalézt pomoc, neboť tento nápoj podporuje normalizaci cyklů spánku a bdění v lidském organismu.
Maté obsahuje velké množství vitamínů jako například vitamín A, B1, B2, B3, B5 a C. Z minerálů můžeme najít vysoké množství vápníku, hořčíku, manganu, železa, selenu, draslíku, křemíku a fosforu. Dále maté obsahuje velké množství aminokyselin a antioxidantů. Obsažené látky působí povzbudivě a stimulačně, oddalují nástup únavy, zvyšují termogenezi, podporují trávení a napomáhají odbourávat tukové zásoby v organizmu. Zde hraje důležitou roli to, že se podílí na efektu snížení chuti k jídlu. Dále reguluje šetrným způsobem funkci ledvin, protože působí proti zadržování přebytečného množství tekutin v těle. Mimo jiné také posiluje imunitní a nervový systém. Z další účinků je uváděno, že Yerba maté hraje roli při procesu čistění krve, zrychluje myšlenkové pochody, zlepšuje paměť, dodává energii, snižuje dopady alergických reakcí, působí močopudně, podporuje činnost trávící soustavy, zvyšuje odolnost organismu při extrémních podmínkách jako je zima, horko nebo stres či snižuje cholesterol. Navíc je maté i skvělý antioxidant, tj. působí proti škodlivým účinkům tzv. volných radikálů. Posiluje imunitní systém, účinkuje proti mnoha alergiím a senné rýmě. Pravidelné popíjení maté potom působí na celý lidský organismus omlazujícím efektem.

yerba maté, fair trade

 

Kontakt

JEDEN SVĚT o.p.s. - ředitelka Magdalena Jelínková

obchudekjs@seznam.cz

Korunní 1440/60
Praha 2 - Vinohrady
120 00
Česká republika

Tel. +420 733 538 680

www.facebook.com/ObchudekJednohoSveta

IČO: 26214521
DIČ: CZ26214521
Bankovní spojení:
Fio banka 2701466320/2010

Vyhledávání



 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop