ČÍ PRODUKTY PRODÁVÁME - POKRAČUJEME

11.08.2014 10:51

Dnes vám představíme našeho dalšího dodavatele z Indie - EMA.

EMA byla založena v Kalkatě v roce 1977. Organizace podporuje indické řemeslníky a pomáhá jim propagovat jejich produkty a nabízet je k Fair Trade obchodu. EMA byla původně založena sedmi řemeslnickými družstvy a skupinkou indických studentů.

Dnes  má organizace vlastní „Rozvojové centrum" v Baruipur, na okraji Kalkaty. Zde centrum provozuje vlastní výrobou a dále spolupracuje s více než čtyřiceti dalšími řemeslnickými skupinami. Přímo v „Centrum pro rozvoj" v Baruipur se nacházejí dílny pro textilní výrobu, kožené výrobky, svíčky a hudební nástroje. Kromě toho se zde nachází obchodní centrum EMA. Zde dochází k navazování kontaktů s Fair Trade organizacemi z celého světa a prodeji produktů EMA. V dílnách EMA nachází stálou práci také mnoho zdravotně postižených řemeslníků.

Centrum nicméně neslouží pouze jako dílny a obchodní zastoupení, ale také jako místo pro setkání zaměstnanců a jejich rodin. Hezké, světlem zatopené budovy jsou obklopeny rozsáhlými zahradami. Zde se chovají ryby a pěstují biopotraviny pro rodinné stravování. Práce pro EMU znamená pro mnoho lidí mít poprvé v životě každý den teplé jídlo, stálý příjem a pozitivní budoucí perspektivu.

V našem obchůdku zakoupíte například zde vyrobené ubrusy, nebo šály.

šály, bavlněné šály, módní doplněk šála
V době, kdy je většina zboží vyráběna strojově a v milionových sériích, zde probíhá výroba ručně, za pomoci starých technik a dovedností. Hodnota ruční práce je dnes mimořádně vysoká a ceněná.

Látky jsou ručně tkané a též potištěné. Tyto z generace na generaci předávané dovednost jsou dnes využívány k výrobě produktů s moderním designem, při zachování kouzla minulosti

Kontakt

JEDEN SVĚT o.p.s. - ředitelka Magdalena Jelínková

obchudekjs@seznam.cz

Korunní 1440/60
Praha 2 - Vinohrady
120 00
Česká republika

Tel. +420 733 538 680

www.facebook.com/ObchudekJednohoSveta

IČO: 26214521
DIČ: CZ26214521
Bankovní spojení:
Fio banka 2701466320/2010

Vyhledávání



 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop